perjantai 22. toukokuuta 2015

Kotiinlähdön aika (18.5-22.5.15)

Moro! Tänään on tosiaan viimeinen päivä täällä Plymouthissa ja odottelen jo innolla kotiinpääsyä. Paluumatkaan liittyen on viikon aikana tullut pari muuttujaa, eli alkuperäinen suunnitelma junalla matkustamisesta meni nenilleen. Syitä tähän on monia, muun muassa erittäin kalliit liput johtuen ensi viikon kansainvälisestä vapaapäivästä täällä Englannissa. Vaikka mentäisiinkin junalla, kuuluisi samaan reissuun myös kaksi erillistä bussimatkaa Lontoon sisällä ja siitä tulisi sellainen kiertoajelu, että ei kiitos. Muutenkin tuntuu, että Gatwickiin on tosi vaikea päästä suoraan ainakin täältä Plymouthista ja useat ihan hyvät vaihtoehdot poisulkeutuivat sen takia, että joko oltaisiin liian myöhään paikan päällä tai sitten saataisiin juosta vaihdosta toiseen. Joka tapauksessa homman nimi on nyt se, että bussimme lähtee klo 18, se on perillä Victoria Coach Stationilla puolen yön aikaan ja Gatwickissa olemme noin yhdeltä yöllä ja siellä odotellaan lentoa noin 8 tuntia. Noh, kyllä se aika saadaan varmaan kulumaan ihan suhteellisen nopeasti mutta pieniä torkkuja lukuun ottamatta valvomista kertyy nyt sen 30 h, eli kahvin ja energiajuomien suurkulutusta siis tiedossa! :D

Töissä mentiin nyt viimeiset päivät ihan suhteellisen normimeiningillä, ainoana erona on ollut se, että oltiin Teemun kanssa molemmat päivävuorossa yhtä aikaa paluumatkan järjestelyjen helpottamiseksi. Jos ei maanantaita lasketa, joka päivä on saatu lyödä kättä päälle eri työkavereiden kanssa hyvästien merkiksi. Ei nyt mitenkään erityisen rankkaa touhua, mutta kyllä jätkiä jää vähän ikävä. Pomo antoi meille läksiäislahjaksi piirroksen alueen kirkosta, paikallisia tummasuklaakeksejä, hänen nimikkokynänsä, nipun suosituspapereita tulevaisuuden työnhakua varten ja kortin, missä on kaikkien työkavereiden kuvat ja jäähyväisviestit. Varsinkin kortti oli tosi mukava yllätys ja se tulee varmaan säilymään mukana koko loppuelämäni ajan. Työpaikkamme oli kyllä kaikin puolin tosi mahtava ja kokemuksesta jäi paljon hyviä juttuja käteen.

 Minä, Teemu ja pomomme Alan

Ammattilaiset rivissä
Tänään oli vielä viimeinen tapaaminen Almond Vocational Linkin kanssa. Paikalla olivat myös kolme muuta suomalaista oppilasta ja he ovat myöskin Hyria Sakonkadun yksiköstä. Siisti sattuma! Tapaamisessa täytettiin viimeinen arviointilomake, mihin kirjoitimme ruoan huonosta laadusta, mutta muuten ei ollut valittamista ja pari hyvää sanaa laitoin myös työpaikkamme suhteen. Tämän jälkeen saimme sitten todistukset ja napsittiin pari yksilö- ja ryhmäkuvaa ja tapaaminen oli sitten siinä. Kävimme vielä syömässä muiden suomalaisten kanssa ja vaihdetiin kuulumiset ja ajatuksia vaihtojaksoon liittyen. Nyt ollaan meidän omassa huoneessa, pakkailut sun muut jutut valmiina ja odotellaan matkan alkamista.

Se oli sitten siinä. Kirjoitan vielä viimeisen blogitekstin, kun olen selvinnyt kotiin. Ensi kertaan siis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti