lauantai 9. toukokuuta 2015

Toinen iltavuoroviikko (5.5-8.5.15)

Morjens! Nyt on taas työviikko takana. Viikko on mennyt työn puolesta tavalliseen tapaan hiljaisissa merkeissä, mutta menoa on vähän haitannut jatkuva mahakipu, mikä taas johtuu todennäköisesti jo aikaisemmin haukkumastani ruoan laadusta. Vaikka olen yrittänyt lähes joka päivä jotain terveellisempää syödä, mikä on helpottunut muun muassa perheeni tuomien ruisleipien avulla, siltikin kun on syönyt melkein kaksi kuukautta suurimmaksi osaksi pelkkää valmisruokaa, olo on vähän hutera paikka paikoin. Noh, itse voin olosuhteisiin nähden ihan hyvin, mutta Teemu on ollut tosi kipeä maanantaista lähtien ja hän oli poissa töistä keskiviikkona. Onneksi hän voi nyt vähän paremmin, mutta mahapöpöstä olisi kiva päästä eroon ja kunnon ruokaa olisi hyvä saada.

Eilen oli taas Almondin viikottainen tapaaminen, mikä ei sujunut ihan yhtä nopeasti kuin aikaisemmat tapaamiset. Isäntäperheen Kathy oli ilmeisesti valittanut meistä ihan muutaman merkityksettömän seikan takia, esim. siitä, että hän en ei ole päässyt siivoamaan meidän huonetta, koska jompikumpi meistä on aina siellä ja briteille ominaisen kohteliaisuuden vaatimalla tavalla hän ei halua meitä huoneestamme häätää. Minusta on vaan epäkohteliaampaa olla itse puhumatta mitään ja laittaa joku muu kertomaan meille jostain itseään häritsevästä asiasta. Kun sitten heitimme vastapalloksi turhanpäiväisiin valituksiin sen, että meille on syötetty valmisruokaa koko tämä aika ja tämä on suoraan sanottuna ihan ahterista, saimme tavalliseen tapaan kuulla sepustuksen siitä, että Kathy tekee vuorotyötä ja sen on rankkaa ja ei ole aikaa kokata jne. Minusta tämä ei ole mikään tekosyy ja varsinkin, kun isäntäperhe itse ei syö samoja ruokia kuin me ja he työkseen ottavat opiskelijoita vastaan kotiinsa, luulisi että heillä olisi mahdollisuus tarjota meille kunnon ruokaa.

Noh, ei tässä enää kauaa tarvitse syödä sontasafkaa ennen kun pääseekin jo kotiin elämään terveellisemmin ja muiden opiskelijoiden blogeja lukiessa kyllä tajusi, että meidän murheet on aika pieniä ja asiat ovat normaalin elämisen suhteen ihan hyvällä mallilla. Ei siis viitsi liikaa valittaa pikkujutuista! :)

Viikonloppuna oli tarkoitus käydä pihviravintolassa syömässä ja käydä taas kaupoilla ja ehkä illasta sitten mennä paikalliseen pubiin. Viikonlopun jälkeen alkaakin sitten pitkä työputki ennen kotiin lähtöä, koska olen ensi viikon lauantaina töissä korvatakseni viimeviikkoisen ylimääräisen vapaapäiväni. Kyseisen viikonlopun jälkeen onkin sitten enää vain 5 varsinaista päivää jäljellä täällä Plymouthissa, joten kotiinlähtö onkin siis jo yllättävän lähellä ja ei tässä enää hirveästi mitään ehdi nähdä ja kokea ja vaikka muutama kiva paikka jääkin nyt näkemättä, olen silti todella tyytyväinen reissuun ja tähän kokemukseen ylipäätänsä.

Loppuun vielä muutama juttu minun perjantaistani:

  • Joku lintu päätti pudottaa pommin minun työhousuilleni. Onneksi on toiset valmiina käytettäväksi! :D
  • Tapasin tänään minua hieman nuoremman suomalaisen tytön työpaikallani. Hän opiskelee Plymouthissa ja tämä ilmeisesti liittyy jotenkin hänen uintiharrastukseensa (Uimareita ympäri maailmaa ravaa Millfieldsissä pitkin päivää, en sitten tiedä että opiskelevatko he nimenomaan Millfieldsissä olevassa koulussa, mutta minun tietääkseni koulu on yksityiskoulu pikkulapsille). Juttelimme siinä sitten hetken ja hänestä oli tosi mukavaa päästä puhumaan omalla äidinkielellään pitkästä aikaa ja varmasti vaihdetaan kuulumisia myös jatkossakin, jos mahdollisuus tulee.
  • Minulle oli tänään pakattu homeinen voileipä mukaan iltaruoaksi. Tässä taas hyvä esimerkki siitä, kuinka paljon isäntäperheen budjetista kuluu meidän ruokaamme ja kuinka paljon heitä ilmeisestikin edes kiinnostaa se, mitä me saamme suuhumme laitettavaksi. Täytyy viimeisellä Almondin tapaamiskerralla mainita oikeasti asiasta, nyt ei viitsi enää tässä vaiheessa mitään konflikteja aiheuttaa. Leipä kuitenkin jäi syömättä ja esimieheni oli mukava ja päästi minut varttia aikaiseimmin töistä pois, että ehdin käydä kaupassa ostamassa itselleni jotain ruokaa.
Sen pituinen se, ensi kerralla päivittelen blogia varmaankin sunnuntai-iltana. Meikäläinen kiittää ja kuittaa. :D




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti