perjantai 24. huhtikuuta 2015

6 vuoroa viikossa (23-24.4.15)

Niin kuin jo otsikko kertookin, sain eilen kuulla, että olen lauantaina töissä. Tämä johtuu siitä, että ensi viikolla on se yksi vapaapäivä perheeni tulon takia ja huomenna eli siis lauantaina on Millfieldsin kirkossa häät, minne on tulossa noin 100 vierasta, eli lisäapu on siis tarpeen. Meillä oli kyllä suunnitelmissa Teemun kanssa lähteä taas reissaamaan johonkin, mutta ei taida tänä viikonloppuna onnistua töiden takia. Alkaa muutenkin vähän väsymys painaa liikaa, tänäänkin nukuin 45 minuuttia pommiin, mutta ehdin silti onneksi ajoissa töihin. Noh, kyllä tämän yhden vuoron vielä jaksaa!

Nyt kun Teemu on aina eri aikaan töissä kuin minä, emme näe toisiamme muuten kun vuoron vaihtuessa ja viikonloppuisin. Täydellistä yksinäisyyttä välttääkseni olenkin siis viime aikoina tutustunut vähän paremmin samassa isäntäperheessä asuvaan Charlottaan. Hän vaikuttaa aika mukavalta tyypiltä ja koska ensi viikonloppuna vietetään vappua täällä Englannissa, kutsui hän minut ja Teemun mukaansa johonkin juhliin Plymouthin rannikkoaluuella ensi viikon sunnuntaina. Ensi viikko tulee siis olemaan varmaan aika hauska, kun on paljon ohjelmaa ja näkee kuukauden erossaolon jälkeen perhettään.

Luokanvalvojani Pertti toivoi kommentissaan edellisessä kirjoituksessani, että vertailen Suomen ja Englannin koulutusta. Ensimmäisenä työpäivänä kun saimme luettavaksemme vartijan oppimateriaalia, merkittäviä eroja koulutuksen sisällössä ei oikeastaan ollut. Nyt olen tosin jutellut yhden työkaverini kanssa ja hän kertoi minulle, että Millfieldsissä työskentelevä väki ei edes ole käynyt paikallista vartijan koulutusta, mikä hieman yllätti minut. Tämä johtuu siitä, että Millfieldsin vartiointi on "in-house security"-tyylistä, eli se varmaankin käytännössä vastaa Suomen vahtimestarin virkaa. Tämän takia Millfieldsin vartijoilla ei ole mitään vartijan oikeuksia poislukien pääsyn estäminen, esim. silloin kun kaikki käytettävissä olevat parkkipaikat ovat varattuja tai öisin joku humalainen tulee alueelle. Näitäkin tosin sattuu vain harvoin ja asia tulee hoitaa luonnollisesti puhumalla.

Edellä mainittu työkaveri on itse käynyt vartijankoulutuksen ja hän puhui, että koulutus oli kaksipäiväinen. Tästä on tosin aikaa, koska kyseinen henkilö jää pian eläkkeelle, eli en siis osaa sanoa mitään kertauksista, onko koulutus itsessään muuttunut hänen ajoistaan yms. ja onko koulutus ylipäätänsä enää oikeasti edes voimassa (hänen mukaansa on). Yrittäessäni kysyä koulutuksen tuntimäärää en saanut mitään selkeää vastausta (vastaus oli, että koko päivä), mutta vaikuttaisi ainakin siltä, että Englannissa koulutus on vähän löysempää kuin Suomessa, vaikka sisältö sinänsä on aika sama.

Siinä kaikki tältä erää, kiitti ja kuitti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti