sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Muutosta luvassa (9.4-12.4.15)

Kaksi viikkoa on nyt kulunut työssäoppimisjaksosta. Aika menee suhteellisen nopeasti, vaikka varsinkin töissä välillä tylsistyy, kun on tosi hiljaista koulun kolmen viikon pääsiäisloman takia. Ensi viikolla työsysteemit muuttuvat hieman: minulla alkaa iltavuorot (15.30-22.30) samalla kun Teemu jatkaa päivävuorossa (7.30-15.30). Vuoroja vaihtelemme sitten aina viikon välein. Tuntuu oudolta, kun ei nääkään enää kaveriaan joka päivä, muuten kuin vuoron vaihtuessa ja kotona, mutta silloinkin toinen on todennäköisesti nukkumassa. Tietenkin viikonloput on sitten asia erikseen, mutta kuitenkin. On toisaalta ehkä ihan hyvä, että joutuu vähän itsenäistymään.

Seuraavaksi kerron hieman, mitä olemme Teemun kanssa puuhailleet viime päivät. Torstaina oli taas Almondin viikottainen tapaaminen, jonka jälkeen menimme Almondin "vapaaehtoiselle" teehetkelle. Eipä se hirveän vapaaehtoiselta tuntunut, koska kun jäimme viime viikolla pois, yksi Almondin työntekijöistä soitti työpaikallemme ja Teemun puheiden perusteella hän ei antanut hirveästi vaihtoehtoja paikalle saapumisen suhteen. Tee oli ihan juotavaa ja keksit hyviä, mutta olisin kyllä keksinyt järkevämmänkin tavan viettää iltaa, kuin istua teellä tuntemattomien italialaisten ja saksalaisten oppilaiden kanssa. Onneksi nyt on hyvä syy olla osallistumatta näihin teehetkiin jatkossa, kun toinen on aina iltavuorossa sen aikaan ja toista tietenkin väsyttää aikaiset heräämiset. Olimme vasta seitsemän jälkeen kotona, joten aikaa ei oikeastaan jäänyt sitten muille tekemisille. 

Perjantaista ei ole hirveästi kerrottavaa. Olimme väsyneitä työviikon jälkeen, joten emme jaksaneet tehdä mitään sen ihmeellisempää huoneessa makoilun lisäksi.

Lauantaina käväisimme taas kaupungilla syömässä ja kiertelemässä kauppoja. Oli mukavaa, kun oli vähän viileämpi sää, koska kun koko työviikon ajan lämpötila on 15-20 astetta ja aurinko paistaa todella voimakkaasti ja matalalta, jopa minä onnistuin hieman polttamaan itseni auringossa viikon aikana. Minähän en siis koskaan pala Suomessa, joten tämä oli aikalailla uusi kokemus minulle. Ensi viikolla pitäisi olla taas todella lämmintä, joten toivotan Teemulle mukavia päivävuoroja (ja palamisia ;D) Illalla käväisimme myös kävelymatkan päässä olevassa pubissa muutamalla, joten päivä oli kokonaisuudessaan aika hauska. 

Tänään käväisimme juoksulenkillä upouudet lenkkarit jalassa, mikä oli erittäin huono idea. Tämä johtuu siitä, että heräsimme sen verran myöhään, että aamupalamurot (mihin on ehtinyt jo kyllästyä kahden viikon aikana) tuli syötyä lounasaikaan ja emme sitten siinä välissä viitsineet syödä mitään ennen iltaruokaa. Muutenkin olo on vähän heikko aina välillä, kun täällä briteissä syödään niin harvoin (2 kertaa päivässä ja paljon napostelua on heidän tyylinsä), että tälläinen paljon ja usein syömään tottunut suomalainen ei oikein sulata sitä. Eli siis tämän seurauksena (yllätys yllätys) verensokeritaso ja varmaan monet muutkin tasot laskivat alhaiseksi todella nopeasti. Asiaa ei oikein auttanut, että lenkkimme ei ollut mikään tavallinen hölkkälenkki tasaisella tiellä, vaan koska briteissä on paljon mäkiä, vaihtui lenkin tyyli aika nopeasti ylämäki-intervallijuoksuksi, mikä on erittäin raskasta. Paluu takaisin kotiin oli siis erittäin tuskallinen, mutta lähikaupasta ostettujen limujen ja hyvän iltaruoan ansiosta elämä alkaa taas voittaa.

Sellaista tällä kertaa, huomista ensimmäistä iltavuoroa odotellessa! :)

Mars-maitoa!!! Paras juoma ikinä. :D

2 kommenttia: